dimecres, 21 d’agost del 2013

CIRCULAR CONJUNTA SEC-CCOO-UGT-CSICA: SIMPLEMENT, INDIGNANT!




Ahir, dia 20 d'agost, vàrem reprendre les converses prèvies sobre el procés de l'ER0 extintiu que ha endegat l'empresa. Com a primera qüestió, la representació sindical vam fer palès el nostre enuig per la documentació poc útil, poc fonamentada i poc precisa que se'ns havia lliurat el més passat.

Tot seguit, l'empresa va posar èmfasi en assenyalar que el tancament d'oficines i l'acomiadament d'empleats venia imposat per l'acord subscrit entre la Comissió Europea i el Regne d'Espanya. Les situacions descrites (tancament d'oficines i acomiadaments d'empleats) no tenien a veure amb la viabilitat del banc sinó en el redimensionament que s’exigia a l'empresa per a poder ser venuda o adjudicada.

Desprès d'una discussió en què els sindicats vam ressaltar la incongruència de les motivacions, que semblaven més respondre a criteris polítics que a l'obligació de rendibilitzar socialment la re-capitalització de l'empresa, va arribar l'hora en què la representació del banc, en un exercici de menyspreu total i absolut a la plantilla, va fer les seves primeres i indignants propostes concretes, les quals tot seguit i de manera resumida passem a detallar:

  • La plantilla global resultant a nivell de grup, al cloure el procés, hauria de quedar en 4.665 empleats. Si ens referim només a nivell de Banc, serien 4.371. Això comportaria l'extinció d'uns 2.500 contractes de treball (la xifra exacta dels acomiadaments no la podem concretar, ja que l’empresa no ens ha donat el número exacte de la plantilla total del grup), dels quals 1.600 correspondrien a centres de treball situats a fora de Catalunya i 900 a Catalunya. 
  • El personal que treballa a les antigues seus centrals de Tarragona i Manresa (les quals s'hauran de tancar) també són considerats afectats per l'ERO, amb independència del departament central del què depenguin. 
  • Impossibilitat de sortida dels majors de 50 anys 
  • La indemnització per un ERO exclusivament extintiu l'ajusten al mínim legal, és a dir, 20 dies per any treballat, amb el topall màxim d'una anualitat. Aquest topall de 12 mesos podria ser ampliat a 18 mesos si s'abordessin mesures de flexibilitat, com ara: 

    • Ajust salarial estimat d'un 15%


    • Reduccions de jornades i sou d'un 50%

    • Horari flexible

    • Mobilitat geogràfica

    • Etc.

La representació social hem considerat la proposta de l'empresa com a una veritable provocació, fins el punt de donar per tancada la possibilitat de seguir aprofundint. Els hem advertit i exigit que per a continuar parlant, l'empresa havia de demostrar voluntat real d'arribar a acords; cas contrari, poden tenir per ben segur que iniciarem un calendari de mobilitzacions, encara no concretades, però que s'iniciarien al setembre, amb una duresa i durada en consonància amb l'actitud antisocial que estan demostrant. Dit això, ens hem emplaçat pel proper dia 22.

Amb aquest resum, encoratgem a la plantilla a estar preparada per actuar com i quan calgui. Ens hi juguem molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.