dimarts, 27 d’agost del 2013

INFORMACIÓ REUNIÓ I MOBILITZACIONS

De la reunió mantinguda ahir, dia 26, no hi ha gaire a destacar. Per part de l'empresa, van presentar una proposta global basada en la que van fer el primer dia, la qual no comporta avenços importants, presenta aspectes que caldrà contraproposar i matisos i explicacions que tenen previst que ens doni el director financer del banc el proper dijous.

En resum podem dir que l'empresa:

  • Continua dient que l'única alternativa és fer l'ERO i després la venda. En aquesta qüestió es manté inalterable.
  • Ha exposat la intenció de mirar possibilitats de sortida o alternatives dins de l'empresa a majors de 50 anys, però només del Legacy.
  • Insisteixen en modificació de jornada laboral i salari del 50% a un nombre màxim de 400 persones, per tal de disminuir el nombre de sortides.
  • Han tornat a treure el tema de la reducció del salari en un 15% estructural.
  • Horari flexible i partit per a SSCC.
  • Ampliació de la mobilitat geogràfica a 100km.
  • Modificació de les condicions dels préstecs, en principi en quant l'endeutament.
Per la part de la representació de personal:

  • Hem manifestat que encara no ens han justificat el perquè de fer aquest ERO en les condicions que pretenen.
  • Els hem recordat que restem a l'espera d'una nova proposta econòmica que no estigui sustentada sobre els criteris legals mínims.
  • Els hem deixat clar que per la nostra part la prioritat màxima és la voluntarietat. No es pot permetre que s'acomiadi a un empleat que no vol marxar i es quedi un empleat que vulgui marxar.
  • Hem insistit que s'han de trobar solucions pels majors de 50 anys tant Legacy com Core.
  • Ens manca informació més detallada, nombre d'empleats per franja d'edat a Legacy, Core, SSCC i filials.
  • La resta de l'exposició no hem entrar a valorar-la perquè és de sentit comú que, d'entrada i sense considerar altres possibilitats, no podem acceptar baixades de salaris, reduccions dels aspectes socials, ni horaris flexibles ni la mobilitat geogràfica exposada.
 A la reunió del proper dijous vindrà el director financer del banc per tal de fer una exposició sobre la situació actual de l'empresa. En quant a les dades concretes sobre la plantilla, ens comenten que ens haurem d'esperar al tancament d'agost per tenir dades més exactes.

És imprescindible que la direcció doni més informació: l'abast del procés de reestructuració requereix una explicació raonada i consistent sobre el sentit dels acomiadaments; cal també més detall en les propostes i més informació per tal de poder anar avançant i elaborar alternatives.

DIJOUS DE DOL
Fem una crida a tots els empleats perquè a partir de dijous vinent i tots els dijous mentre duri la negociació vesteixin de negre en senyal de dol: dol per l'ERO salvatge que ens afecta, dol per les oficines que tanquen, pels acomiadaments, per les nefastes propostes de la direcció....
També tots els dimarts i dijous, els delegats sindicals ens acompanyaran a les portes de la Central per mostrar la nostra queixa davant les propostes que de moment tenim sobre la taula.

ALTRES MOBILITZACIONS
El dia 5 hi ha prevista una manifestació a Barcelona, que anirà des de la Subdelegació del Govern (Carrer Mallorca) fins a la Plaça Antoni Maura. També es faran concentracions a Madrid i València. Si els permisos no fallen, la manifestació està prevista pel dia 5 de setembre.

Aquest serà el punt de partida de les mobilitzacions de protesta. A partir d'aquí, anirem informant d'altres accions previstes, cada vegada més contundents.

1 comentari:

  1. Hola, hablo como empleado de CX: Dijous de dol???, pero de que estamos hablando??, estamos en un colegio??. Nos plantean un ERE BRUTAL y hablamos de camisas negras??
    no hombre no!!, cierre de oficinas ya!!. Hacer "chapas" con una leyenda tal como " No el ERE en CX, 2500 familias a la calle" y todos loe empleados trabajaremos con la chapita puesta.
    Cierre de oficinas ya.
    Ahhh, y no hagais el tonto, muchísimos empleados estamos esperando a ver cómo actuais, para darnos de baja del sindicato o no...

    venga, fuerza y a luchat

    ResponElimina

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.