dimecres, 31 de juliol del 2013

REUNIÓ PER CONSTITUIR LA MESA DE NEGOCIACIÓ



Ahir ens vam reunir la representació de la direcció i dels treballadors de Catalunya Caixa per establir la composició de la mesa de negociació i el calendari de reunions del procés d'extinció (per primer cop la direcció va fer servir aquest terme) de CX.

La representació laboral estarà representada, conforme a la legalitat, en proporció a la representativitat que emana dels resultats de les darreres eleccions sindicals, quedant d'aquesta forma:



SINDICAT   REPRESENTANTS VOT PONDERAT
SEC 5 40,37%
CCOO 4 30,52%
UGT 3 20,66%
CSICA 1 8,45%

D'acord amb allò que legisla l'Estatut dels Treballadors es va desestimar la petició d'ATRAE de participar en les negociacions, perquè com mai s'han presentat a unes eleccions sindicals és impossible contrastar la seva representativitat.

En una segona reunió vam establir el calendari de negociacions. La proposta inicial de l'empresa era fer les reunions previstes al conveni durant el mes d'agost i les consultes dels 30 dies (reunions formals) del 1 al 30 de setembre.

Els sindicats vam manifestar la nostra disconformitat amb el calendari proposat perquè entenem que no es pot realitzar tota la negociació prèvia durant el mes d'agost, per moltes raons, sobretot per les dificultats per obtenir un assessorament legal diligent o possibles consultes a realitzar a les administracions públiques. La manca d'informació prèvia suficient també dificulta la possibilitat d'acceptar un calendari tan tancat com el presentat per l'Entitat.
Finalment, es va pactar el següent calendari:

· 31 de juliol: l'empresa lliurarà a les seccions sindicals la informació requerida per iniciar les negociacions, amb prou antelació com per poder-ne estudiar els continguts abans d'entrar a negociar.

· 20 d'agost: Començaran les negociacions previstes al conveni col·lectiu de caixes, que s'allargaran com a mínim fins el 9 de setembre, sense que estigui tancada aquesta data. Per les tres primeres setmanes d'aquest primer període s'ha fixat un calendari de reunions pels dies 20, 22, 26 i 29 d'agost i 3 i 5 de setembre.

· La data d'inici del període de consultes previst per l'Estatut de Treballadors, que forçosament ha de durar un mes com a màxim, no es va concretar.

RESULTAT REUNIÓ DEL 30 DE JULIOL

En les reunions celebrades el dia 30 de juliol entre la representació sindical i la direcció de CX s'han arribat als acords següents:

CONSTITUCIÓ DE LA MESA NEGOCIADORA:
Per part de la representació legal dels treballadors s'ha constituït la mesa de negociació que serà formada per 13 membres distribuïts segons els resultats electorals obtinguts per cada sindicat a les darreres eleccions sindicals. D'aquesta manera la representació dels treballadors es:
  • 5 membres del SEC
  • 4 membres de CCOO
  • 3 membres de la UGT
  • 1 membre del CSICA

CALENDARI DE LES REUNIONS INFORMALS PRÈVIES:
S'han pactat les dates per aquestes reunions:
  • 20 d'agost
  • 22 d'agost
  • 26 d'agost
  • 29 d'agost
  • 2 de setembre
  • 5 de setembre

ENCARA NO S'HA PACTAT EL CALENDARI PER A LES REUNIONS FORMALS

dilluns, 29 de juliol del 2013

CONVOCATÒRIA PROCÉS PREVI DE NEGOCIACIÓ

L'empresa ha convocat a una reunió a la representació dels treballadors de Catalunya Banc, el proper dia 30 de juliol a les 11.00 hores per iniciar un procés de consultes prèvies tal com preveu el Conveni Col·lectiu de Caixes d'Estalvis, que insta a les empreses que inicien un procediment d'acomiadament col·lectiu, a mantenir un període previ de negociació.

Tal i com vam manifestar en circular anterior, la totalitat de la representació laboral considerem aquesta convocatòria en aquestes dates completament desencertada. Per desgràcia, tal i com té per costum, l'empresa ha optat per fer les coses de la pitjor forma possible i d'esquenes a una plantilla a la que maltracta i menysprea de forma sistemàtica i continuada.

A les dificultats de negociar al mes d'agost ja manifestades, s'afegeix a més a més l'absurditat que representa negociar un ERO quan sembla que en paral·lel s'està intentant la venda de l'Entitat a un possible comprador en un període de temps relativament curt.

Vist com estan anant les coses queda clar que no juguen net i pretenen portar-nos a la situació de més desavantatge possible. Tota la plantilla hem de ser conscients de que haurem de ser molt bel·ligerants per a que entenguin que això no serà una passejada militar.

dijous, 25 de juliol del 2013

DOCUMENTACIÓ HÍBRIDS

En contestació a tots els companys i companyes que us heu posat en contacte amb aquesta Secció Sindical en referència a la publicació d'una normativa de l'Àrea de Serveis Jurídics de la nostra Entitat, i pel fet que estem parlant d'un "material sensible", us manifestem :
  1. Que no se'ns ha informat del motiu i la raó de la signatura dels empleats/des de l'oficina en el cas de la NO localització de documentació.
  1. No entenem que havent ja realitzat arbitratges, es sol·liciti ara aquest document.
Per tant, recomanem esperar fins que aquesta Àrea Jurídica no aclareixi aquestes qüestions i, tanmateix, aquestes siguin valorades per l'Àrea Jurídica de la UGT

dimarts, 23 de juliol del 2013

COMPARECÈNCIA PARLAMENT DE CATALUNYA

A continuació us informem dels accessos directes als vídeos de la compareixença de la nostra Secretaria General Susagna Muns a la Comissió d'Investigació del Parlament de Catalunya, com ampliació a les notes de premsa del dia d'avui.


Introducció
en Català
Interpelació - ERC
en Català
Interpelació - PSC
en Català
Interpelació - PP
en Català
Interpelació - IV-IU
en Català
Interpelació - Cs
en Castellà
Interpelació - CiU
en Català

dilluns, 15 de juliol del 2013

Comissió d'Investigació del Parlament de Catalunya

Comissió d'Investigació sobre les Possibles Responsabilitats Derivades de l'Actuació i la Gestió de les Entitats Financeres i la Possible Vulneració dels Drets dels Consumidors



Dia: Dimarts, 16 de juliol de 2013 

Hora:09:30 h 
Lloc:Sala 1
Caràcter de la sessió:Sessió ordinària
Ordre del dia

1 Compareixença de Narcís Serra i Serra, expresident de Caixa Catalunya i la Gestió de les Entitats Financeres i la Possible Vulneració dels Drets dels Consumidors.

2 Compareixença de Joan Ràfols Llach, secretari del Consell d'Administració de Catalunya Caixa.

3 Compareixença de Raquel Puig, representant del Sindicat d'Estalvi de Catalunya a Catalunya Banc.

4 Compareixença de Jordi Campins, secretari general del Sindicat d'Estalvi de Catalunya i exmembre del Consell d'Administració de Caixa Catalunya en representació del Sindicat d'Estalvi de Catalunya (SEC).


Dia: Dilluns, 22 de juliol de 2013

Hora:09:00 h
Lloc:Sala 1
Caràcter de la sessió:Sessió ordinària

Ordre del dia

1 Compareixença de Montserrat Delgado, representant de Comissions Obreres a Catalunya Banc.

Compareixença de Susagna Muns, representant de la Unió General de Treballadors a Catalunya Banc.

3 Compareixença de Norma Gutiérrez, representant de la Confederació de Sindicats Independents de Caixes i Afins a Catalunya Banc.

4 Compareixença de José Antonio García Rico, representant del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària al Consell d'Administració de Catalunya Caixa.




Dia: Dilluns, 29 de juliol de 2013
Hora:09:00 h
Lloc:Sala 1
Caràcter de la sessió:Sessió ordinària

Ordre del dia

1 Compareixença de Fernando Casado Juan, expresident de Catalunya Caixa.

2 Compareixença de Josep Maria Loza Xuriach, ex-director general de Caixa Catalunya.

3 Compareixença d'Antoni Serra Ramoneda, economista i expresident de Caixa Catalunya.


dijous, 11 de juliol del 2013

Hibrids

Per tal de donar resposta a les moltes sol·licituds d'assessorament jurídic, relacionades amb la comercialització o adquisició de productes HÍBRIDS (sigui de l'Entitat que sigui), rebudes en aquesta secció sindical de la UGT, us informem que, a partir d'avui, posem a la vostra disposició l'adreça de correu electrònic hibrid@ugtcx.org, a la que podeu adreçar-vos, tant els empleats com els vostres familiars. Aquest és un servei obert a afiliats de la UGT i a no afiliats. L'assessorament el donarà directament el gabinet jurídic de la UGT. Per tant, els afiliats tindran condicions econòmiques especials.

CIRCULAR CONJUNTA: SEC - CCOO - UGT - CSICA

El passat dia 8 de juliol el Director de Persones va enviar un correu electrònic a les secretàries generals de les 4 seccions sindicals que representen el 100% de la representació laboral a CatalunyaCaixa, en què els advertia, entre d'altres aspectes, que el procés de negociació es podia desenvolupar al llarg del mes d’agost, una vegada finalitzat el procés de bescanvi d’híbrids.
En resposta a aquest correu. les quatre seccions sindicals hem adreçat una carta al Director de Persones que us adjuntem a continuació i que, en resum, indica que els representants dels treballadors oferim disponibilitat absoluta si bé entenem que, atenent a l’època en què ens trobarem, suposa un acte de "mala fe", ja que es vulneren, entre d'altres, els drets d'informació, manifestació i vaga, a més d’altres obvies dificultats per poder abordar amb garanties un procés tan complex com aquest.

US ADJUNTEM CARTA

4 Chapas
Senyor Miquel Perdiguer
Director Area de Persones
CatalunyaCaixa

Senyor,
En resposta al seu correu electronic indicant la seva intenció de mantenir  negociacions  per  "poder acomplir amb els compromisos assumits davant Brussel·les", els sindicats signants, que sumen el 100% de la representativitat laboral a CatalunyaCaixa, li volem traslladar les consideracions següents:
En primer lloc, com voste sens dubte deu coneixer, el passat cap de setmana s'han prodüit concentracions de milers d'empleats a tots els territoris en contra de l'aplicació d'un pla de resolució que els sindicats considerem injustificable.
En aquest sentit, no podem dir que "compartim la urgencia i necessitat d'iniciar i conc!oure el preceptiu període de consultes lo (sic) abans possible", malgrat sabem que !'empresa té el dret legal de convocar­ nos i, per suposat, tenim total disponibilitat d'agenda per respondre a la convocatoria es produeixi quan es produeixi.
Pel que fa a les fases de negociació, cal recordar que n'hi ha tres. Per ordre cronologic podem relacionar-les:
  1. Converses sense tenir constitució de comissió negociadora.
  2. Període de negociació previa a les consultes estatutaries, per mandat del conveni col·lectiu del sector: durada a pactar en el moment de constituir la comissió negociadora. El conveni no posa límits temporals  ni maxims ni mínims, simplement que ha d'estar "limitada en el temps".
  3. Període de consultes estatutaries (Estatuto de los Trabajadores): 30 dies com a maxim, a partir de la comunicació  oficial d'obertura  del període.
Per establir un calendari raonable cal tenir presents alguns aspectes cabdals. El més important és la transcendencia de la reestructuració que s'indica en el Pla de Reestructuració signat per Madrid i Brussel·les. Una reestructuració tan dura com la que s'hi planteja, necessita un període de temps relativament llarg, si es vol arribar a un acord. Les formules  negociades seran molt complexes i tindran un impacte important sobre les condicions de vida de molts deis empleats de l'entitat.
Els sindicats firmants volem fer avinent la nostra total disposició per mantenir les converses i intercanvi d'informació que calgui quan se'ns convoqui sigui el moment que sigui i mantenir-les durant el temps que sigui necessari fins a l'obtenció d'un acord o la constatació de la seva impossibilitat.
També, pero, li traslladem les greus dificultats que impedeixen que la negociació formal segons s'estableix a la normativa vigent, tanta la legal coma la convencional, es realitzi durant el mes d'agost pels motius que l'indiquem a continuació:
Tot i que els maxims responsables i els negociadors deis 4 sindicats estan a disposició de la negociació sense límit temporal, molts deis assessors jurídics i especialistes en diverses materies a negociar, que hauran de ser consultats repetidament  no estan disponibles durant el mes d'agost.
lgualment les consultes amb l'administració seran impossibles de realitzar satisfactoriament per tractar­ se del període de vacances.
La negociació durant el mes d'agost dificulta fins a la practica anul·lació la possibilitat  d'informar, consultar  i mobilitzar  la  plantilla  d'empleats.
Per tot el que exposem entenem que una convocatoria de negociació formal durant el mes d'agost es fonamenta en la mala fe ja que intenta desactivar les eines que tenen els sindicats per afrontar una negociació laboral tan lesiva com la que conté el pla de resolució.
Negociar de bona fe implica negociar amb temps suficient per avaluar les propostes, consultar assessors jurídics i organs de decisió respectius i elaborar contrapropostes.
En definitiva, sense perjudici d'iniciar l'intercanvi  d'informació  i plantejaments  de  manera  informal,  cal que el període de consultes estatutaries se situï passat el mes d'agost. Sera a partir d'aquest moment que els negociadors de les dues parts tindrem a la nostra disposició totes les persones i els organs a qui haurem d'informar  i consultar sobre les diverses propostes de negociació, rebudes i presentades.
Ben atentament,

Raquel Puig-SEC  Montserrat Delgado-CCOO  Susagna Muns-UGT  Norma Gutiérrez-CSICA

Barcelona, 10 de juliol de 2013

dimarts, 9 de juliol del 2013

Quants diners més malgastaran?

Mentre la nostra Entitat es debat entre la vida i la mort. Mentre la plantilla es juga la pell en infinites entrevistes per comunicar als nostres clients que ja no tenen els estalvis que un dia ens van confiar. Mentre el nostre variable descansa dotat en una partida comptable del passiu de la companyia. Mentre la direcció continua exhibint-se en l'art de les retallades (salari, variable, material promocional, material d'oficina, etc ..) altres es freguen les mans. Avui ens referim a les empreses d'auditoria i consultores, aquelles batejades ahir per l'expresident com "la intel·ligència":

Des de setembre de 2012 ens han auditat tantes vegades, que sembla mentida que encara puguin trobar forats financers, amagats sota la mala herba d'una comptabilitat maligna i malintencionada. Les proves de solvència realitzades per diferents consultores i auditories a la banca espanyola entre maig i setembre de 2012 han suposat un cost de 31,39 milions d'euros segons el Banc d'Espanya (a pagar entre tots els contribuents). Així es van beneficiar entitats com Oliver & Wyman, Roland Berger, Ernst & Young, Pricewaterhouse, Promontory Financial Group, Boston Consulting, Deloitte o KPMG.

I tot això, per a què?. Doncs per a res. Els resultats de les auditories i proves d'estrès es van posar en dubte pocs mesos després, i van haver de demanar nous estudis.

A principis de juny de 2013, el ministre d'Economia i Competitivitat (hauríem de canviar-li el nom de la cartera i posar Ministeri d'Economia, Competitivitat i Incompetència) va demanar a la consultora Nomura i el banc de negocis McKinsey un informe que indiqués què fer amb les entitats rescatades. Pel que sembla, aquestes entitats no tenen una alta direcció suficientment qualificada per poder respondre aquestes qüestions, però si altament remunerades per continuar en les seves cadires. El cost d'aquests informes va tornar a anar a càrrec del contribuent.

Però quan encara no estan ni publicats els resultats de Nomura i McKinsey, la premsa ja informa de la contractació per part del FROB de dos bancs d'inversió als quals se'ls encarregarà l'anàlisi de CatalunyaCaixa i Novagalicia Banc. Aquest cop sí sabem el cost d'aquests informes, que serà de 700.000 euros per a cadascun dels bancs, i si participen en el procés de venda de l'entitat, de propina 300.000 euros més. Quants informes més són necessaris? ¿Exigirem la devolució dels diners pagats a aquells "informadors" que van informar malament?.

I mentre, l'entitat amb fuites d'aigua impossibles d'aturar, els empleats estem en una situació d'incertesa que provoca angoixa i malestar, els clients, desorientats davant d'un allau de notícies (algunes d'elles intencionades, provinents i filtrades a la premsa per entitats que fitxen antics presidents executius d'entitats nacionalitzades, o per patrocinadors d'equips de fórmula 1, o de competicions de bàsquet nord-americà).

¿No hi ha ningú amb la suficient imaginació per posar ordre a tot aquest desgavell?.

diumenge, 7 de juliol del 2013

TOT UN ÈXIT - CONCENTRACIONS DEL 6 DE JULIOL

Avui ens toca felicitar-nos, com a empleats, per l'èxit obtingut en la concentració realitzada el passat dissabte a Barcelona, Madrid i València. Nosaltres hem posat els mitjans tècnics i humans en l'organització d'aquesta concentració, però el veritable èxit us correspon a tots els que hi heu participat.

L'assistència segons ens han dit els Mossos i la guàrdia urbana ha sigut de:

Barcelona: aproximadament de 3500 persones.
Madrid: aproximadament unes 700 persones.
València: aproximadament unes 300 persones.

Agraïm a tots els que heu estat presents als llocs de les concentracions el vostre suport i el vostre esforç en un calorós dia com el què hem tingut.

Un agraïment especial a tots aquells que heu fet el sacrifici de desplaçar-vos molts quilòmetres en el vostre propi vehicle, en tren o bus per assistir-hi.

I demanem una reflexió per als que no han vingut perquè es pensen que no va amb ells o que tot es solucionarà, per a que vinguin en la pròxima convocatòria, estem lluitant pels nostres llocs de treball.

La lluita per mantenir el màxims llocs de treball i drets ha començat. El tancament d'una bona part de la xarxa, de serveis centrals, de les filials i l'acomiadament d'uns 3000 treballadors de Catalunya Banc, continuarà endavant SI NO HO IMPEDIM.

Ha arribat l'hora de crear resistència, no podem esperar que ALTRES ens treguin les castanyes del foc perquè els treballadors i l'empresa tenim interessos oposats. LA UNIÓ DE TOTS ELS TREBALLADORS DE CX ENS DONARÀ LA FORÇA.

Des la UGT us convidem a que accediu al blog que hem creat a on hi trobareu fotografies de les concentracions.

dissabte, 6 de juliol del 2013

Concentracio a Barcelona

video de la concentració




Pepe Àlvarez ens va donar suport


capçalera de la concentració








Concentracion de Madrid






Concentracio a Valencia









MANIFEST 6 DE JULIOL DE 2013

CONTRA EL PLA DE REESTRUCTURACIÓ DE CATALUNYA CAIXA - EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL

Avui els treballadors de CatalunyaCaixa ens concentrem a Barcelona, Madrid i València, per dir molt clar i amb veu ben alta que ens oposem al pla de reestructuració imposat des de Brussel·les.

Aquest pla no fa altra cosa que dinamitar els fonaments de la nostra empresa, exigint unes condicions absurdes per a la correcta gestió de l'entitat i que condemnen moltes famílies a una situació desesperada.

Ens oposem frontalment que milers de treballadors, que hem complert escrupolosament les nostres obligacions professionals, haguem de perdre la nostra feina perquè els directius de l'entitat han fet una gestió pèssima.

Ens oposem que milers de treballadors haguem de perdre la nostra feina perquè els organismes reguladors, Banc d'Espanya, CNMV i Ministeri d'Economia, hagin mirat cap a un altre costat mentre uns directius ineptes han ensorrat la nostra empresa.

Ens oposem que milers de treballadors haguem de perdre la nostra feina, mentre el cinisme d'uns directius incompetents i cobdiciosos, i la inoperància dels organismes reguladors hagin fet perdre els seus diners a molts clients a través de la comercialització d'híbrids.

Treballadors, clients i societat en el seu conjunt som víctimes d'una operació encaminada a restringir la competència al sector financer, a concedir el control a un número petit de bancs en règim d'oligopoli i a deixar sense servei financer aquells col·lectius de persones més vulnerables i menys atractives des d'una perspectiva de negoci pur i dur.

Estem disposats a lluitar perquè les ajudes públiques no serveixin per lliurar en safata les nostres entitats als grans bancs, un cop les hagin reduït a les dimensions que aquests bancs volen. Els ajuts públics han de revertir a la societat i això es pot fer amb la creació d'una banca pública forta, que faciliti el crèdit a les famílies i petites empreses i que mantingui el compromís d'actuar amb responsabilitat social.

Avui donem un pas en una lluita que sabem que no serà fàcil, perquè les condicions imposades per la Comissió Europea són draconianes i perquè les lleis i els decrets aprovats pel govern espanyol als darrers temps limiten la possibilitat d'aconseguir solucions justes i pactades.

Estem, doncs, a les portes d'un conflicte i volem fer un advertiment públic i formal al FROB, al govern i a totes les comissions interministerials que vulguin crear per collar-nos: trobaran en els treballadors de CatalunyaCaixa una oposició dura, ferma i responsable. Ens hi hem deixat la pell, tenim molt clar qui ens ha portat a l'actual situació i no ens deixarem ensarronar en un carreró sense sortida:

Plantem cara: que tothom ho tingui clar !!!

divendres, 5 de juliol del 2013

Concentracions: Tots contra el pla de reestructuració

El proper dissabte dia 6 de juliol a les 12.30h., el 100% de la representativitat dels treballadors i treballadores de Catalunya Banc us convoquem a concentracions a Barcelona, Madrid i València, als emplaçaments que trobareu al requadre final.

Les dificultats amb què afrontarem la reestructuració, per les draconianes mesures imposades per la Comissió Europea i les limitacions que el govern espanyol ha posat a trobar sortides negociades, fan imprescindible que la plantilla unida expressi el seu rebuig a l’aplicació de la reestructuració.

Estem davant d’un panorama real de tancament d’oficines, dins i fora de Catalunya, de reducció de Serveis Centrals, de desprendre’s de filials i sectors de negoci estratègics i de l’acomiadament de prop de 3.000 persones. Haurem d’enfrontar-nos també a la pretensió de rebaixar-nos drets i condicions laborals.

Tot just estem al principi d’una dinàmica que serà forçosament de tensió, en la que cadascú s’ha d’implicar perquè el problema el tenim tots i només el resoldrem entre tots.

Per evitar que es tiri endavant el pla de reestructuració hem de plantar cara, junts, com una sola persona. Hem d’acudir massivament a les concentracions i fer-ho juntament amb els nostres familiars i amics.

Les excuses no valen.

6 DE JULIOL — 12:30 HORES
BARCELONA – davant la Central, Pl. Antoni Maura, 6
MADRID – davant del Banc d’Espanya, c/ Alcalá 48
VALENCIA – davant del Banc d’Espanya, c/ Barques 6






Enviado de Samsung Mobile



Enviado de Samsung Mobile