dimarts, 1 d’octubre del 2013

EL JOC BRUT DEL DIRECTOR DE PERSONES

Després d'un dia de vaga en què els empleats van fer un clam massiu i unànime en contra de l'ERO i les condicions plantejades per la Caixa en aquesta negociació, els representants dels treballadors vam mantenir una reunió negociadora amb la direcció de persones.

La direcció de persones va presentar una proposta millorada només en un punt: l'increment de la xifra indemnitzatòria que van situar en 30 dies per any treballat amb un límit de 20 mensualitats i unes primes addicionals que no van concretar.

En l'anàlisi de la proposta vam detectar molts punts foscos pel que fa a voluntarietat i l'afectació, xifres que no quadren, hipòtesis que no es compliran mai, discrecionalitat molt elevada sobretot al Core, …

Per part dels sindicats, en la línea de les anteriors reunions, vam manifestar que calia millorar necessàriament el plantejament global de l'ERO per tal de reduir l'impacte d'acomiadats. En aquest sentit hem insistit en la necessitat de desbloquejar el nombre de sortides per als empleats a partir de 50 anys, establir mes mesures d'acompanyament i millorar les indemnitzacions.

També vam concretar els conceptes sobre els quals estaríem disposats a acceptar la reducció salarial, però sempre que fossin reduccions fora la remuneració mensual i mesures temporals.

El director de persones ens va demanar un esforç per tal de desconvocar la vaga. Després d'un recés els sindicats vam plantejar 3 temes sobre els quals, de manera imprescindible, calia avançar per desconvocar la jornada de vaga:

1- Incrementar la quantitat de sortides de majors de 50 anys (la nostra proposta era que poguessin sortir de 54 anys en amunt), com a Bankia.

2- Millorar les sortides incentivades: Els sindicats ens vam mostrar disposats a rebaixar la nostra proposta inicial a 35 dies X any, 30 mensualitats, primes d'antiguitat, adhesió i de més de 25 anys. Mínim: 1 anualitat a banda de les primes i màxim 280.000 euros (amb primes incloses).

3- Ajustament salarial: Vam acceptar reduccions salarials si es delimitaven en els aspectes següents:

·         100% de la Retribució Variable

·         Suspensió durant 3 anys de les aportacions al Pla de Pensions

·         No meritació de triennis durant 2 anys

·         Eliminació part variable plus Conveni durant 3 anys

Malgrat la bona predisposició de la plataforma unitària a avançar presentant una proposta molt modificada respecte els plantejaments inicials, el director de persones, en un acte impulsiu i impropi d'una persona del seu càrrec, va menysprear la nostra proposta i sense ni tan sols demanar un recés, va decidir que la vaga seguís el seu curs .

Però el que demostra el seu tarannà trampós, va ser que després enviés un comunicat a tota la plantilla explicant de manera parcial i confusa la seva proposta i llançant una amenaça clara a la plantilla d'acabar l'ERO pagant 20 dies per any treballat.

Clica aqui per veure el desafortunat comunicat, aclarint sobre el mateix text i en vermell, la versió real i què significa la proposta de la Caixa.

CONCLUSIÓ: el director de persones o no és apte per portar una negociació d'aquesta importància o bé està actuant amb absoluta mala fe negociadora , posant la negociació al límit i posant obstacles a la consecució d'un acord.

En tot cas, si no sap o el sobrepassa negociar, algú s'hauria de plantejar de posar un interlocutor més hàbil i capaç.

Afortunadament els empleats no han caigut en la trampa i la vaga ha estat seguida també avui de manera massiva. I no només això, sinó que davant dels serveis centrals i en alguna altra població, hi ha hagut concentracions espontànies de centenars d'empleats que s'han reunit per fer palès el seu descontentament vestits de negres.

Properes actuacions
Avui els representants sindicals hem lliurat una carta al President, sol·licitant que es produeixi un canvi important en les posicions de la representació empresarial per evitar un ERO unilateral amb un allau d'impugnacions.

Per altra banda, estem a l'expectativa de la reunió de dijous, en la qual esperem un avanç real de la negociació que ens permeti en els propers dies centrar-nos més en el redactat i serrells de l'acord que en els temes Claus que cal resoldre de manera urgent.

En cas que no aconseguim un avenç important, els representants sindicals estem planificant altres actuacions de les quals informarem oportunament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.