divendres, 23 d’agost del 2013

LA CAIXA NO BELLUGA.

 

Malgrat el rebuig de la representació laboral a la proposta inicial que l'empresa va fer dimarts passat i malgrat la nostra exigència que vinguessin amb una nova proposta, els representants de la direcció no van portar res nou.

Ens van dir que modificarien la proposta inicial i van reiterar la necessitat d'avançar dins l'esquema que ells havien presentant. Lògicament, el sindicats vam mostrar un ferm rebuig.

La negativa sindical va ser ferma, basada en la recuperació del marc que va orientar l'acord de fusió de l'any 2010.

La representació sindical vam plantejar treballar a partir de tres premisses:

·        Ajornar el calendari d'acomiadaments fins després del 2013, amb el ben entès que la previsible venda de l'entitat aquesta tardor pot fer variar les necessitats de tancaments d'oficines i de sortides d'empleats.

·        Posar la voluntarietat con a norma general a l'hora que els empleats es puguin acollir a les diferents mesures proposades.

·        Oferir la possibilitat que els empleats més grans es puguin acollir a baixes voluntàries, que en definitiva és la manera més fàcil de facilitar vacants i evitar acomiadaments.

Respecte a flexibilitzar el calendari, els representants de la caixa va manifestar que no tenien marge de maniobra i que no es podria alterar. Pel que fa als altres punts, tot i manifestar que era molt difícil que poguessin marxar els majors de 55 anys per una qüestió de costos, es van mostrar disposats a explorar possibilitats, tant en aquest tema com en les mesures de voluntarietat.

En aquest punt, la representació sindical els vam emplaçar a què dilluns portin un proposta treballada a partir de les nostres prioritats.

Davant els plantejaments que està fent la caixa, cal que els empleats ens preparem per les mobilitzacions que ben aviat convocarem i que és molt important pel bé de tots que siguin un èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.