dijous, 11 de juliol del 2013

CIRCULAR CONJUNTA: SEC - CCOO - UGT - CSICA

El passat dia 8 de juliol el Director de Persones va enviar un correu electrònic a les secretàries generals de les 4 seccions sindicals que representen el 100% de la representació laboral a CatalunyaCaixa, en què els advertia, entre d'altres aspectes, que el procés de negociació es podia desenvolupar al llarg del mes d’agost, una vegada finalitzat el procés de bescanvi d’híbrids.
En resposta a aquest correu. les quatre seccions sindicals hem adreçat una carta al Director de Persones que us adjuntem a continuació i que, en resum, indica que els representants dels treballadors oferim disponibilitat absoluta si bé entenem que, atenent a l’època en què ens trobarem, suposa un acte de "mala fe", ja que es vulneren, entre d'altres, els drets d'informació, manifestació i vaga, a més d’altres obvies dificultats per poder abordar amb garanties un procés tan complex com aquest.

US ADJUNTEM CARTA

4 Chapas
Senyor Miquel Perdiguer
Director Area de Persones
CatalunyaCaixa

Senyor,
En resposta al seu correu electronic indicant la seva intenció de mantenir  negociacions  per  "poder acomplir amb els compromisos assumits davant Brussel·les", els sindicats signants, que sumen el 100% de la representativitat laboral a CatalunyaCaixa, li volem traslladar les consideracions següents:
En primer lloc, com voste sens dubte deu coneixer, el passat cap de setmana s'han prodüit concentracions de milers d'empleats a tots els territoris en contra de l'aplicació d'un pla de resolució que els sindicats considerem injustificable.
En aquest sentit, no podem dir que "compartim la urgencia i necessitat d'iniciar i conc!oure el preceptiu període de consultes lo (sic) abans possible", malgrat sabem que !'empresa té el dret legal de convocar­ nos i, per suposat, tenim total disponibilitat d'agenda per respondre a la convocatoria es produeixi quan es produeixi.
Pel que fa a les fases de negociació, cal recordar que n'hi ha tres. Per ordre cronologic podem relacionar-les:
  1. Converses sense tenir constitució de comissió negociadora.
  2. Període de negociació previa a les consultes estatutaries, per mandat del conveni col·lectiu del sector: durada a pactar en el moment de constituir la comissió negociadora. El conveni no posa límits temporals  ni maxims ni mínims, simplement que ha d'estar "limitada en el temps".
  3. Període de consultes estatutaries (Estatuto de los Trabajadores): 30 dies com a maxim, a partir de la comunicació  oficial d'obertura  del període.
Per establir un calendari raonable cal tenir presents alguns aspectes cabdals. El més important és la transcendencia de la reestructuració que s'indica en el Pla de Reestructuració signat per Madrid i Brussel·les. Una reestructuració tan dura com la que s'hi planteja, necessita un període de temps relativament llarg, si es vol arribar a un acord. Les formules  negociades seran molt complexes i tindran un impacte important sobre les condicions de vida de molts deis empleats de l'entitat.
Els sindicats firmants volem fer avinent la nostra total disposició per mantenir les converses i intercanvi d'informació que calgui quan se'ns convoqui sigui el moment que sigui i mantenir-les durant el temps que sigui necessari fins a l'obtenció d'un acord o la constatació de la seva impossibilitat.
També, pero, li traslladem les greus dificultats que impedeixen que la negociació formal segons s'estableix a la normativa vigent, tanta la legal coma la convencional, es realitzi durant el mes d'agost pels motius que l'indiquem a continuació:
Tot i que els maxims responsables i els negociadors deis 4 sindicats estan a disposició de la negociació sense límit temporal, molts deis assessors jurídics i especialistes en diverses materies a negociar, que hauran de ser consultats repetidament  no estan disponibles durant el mes d'agost.
lgualment les consultes amb l'administració seran impossibles de realitzar satisfactoriament per tractar­ se del període de vacances.
La negociació durant el mes d'agost dificulta fins a la practica anul·lació la possibilitat  d'informar, consultar  i mobilitzar  la  plantilla  d'empleats.
Per tot el que exposem entenem que una convocatoria de negociació formal durant el mes d'agost es fonamenta en la mala fe ja que intenta desactivar les eines que tenen els sindicats per afrontar una negociació laboral tan lesiva com la que conté el pla de resolució.
Negociar de bona fe implica negociar amb temps suficient per avaluar les propostes, consultar assessors jurídics i organs de decisió respectius i elaborar contrapropostes.
En definitiva, sense perjudici d'iniciar l'intercanvi  d'informació  i plantejaments  de  manera  informal,  cal que el període de consultes estatutaries se situï passat el mes d'agost. Sera a partir d'aquest moment que els negociadors de les dues parts tindrem a la nostra disposició totes les persones i els organs a qui haurem d'informar  i consultar sobre les diverses propostes de negociació, rebudes i presentades.
Ben atentament,

Raquel Puig-SEC  Montserrat Delgado-CCOO  Susagna Muns-UGT  Norma Gutiérrez-CSICA

Barcelona, 10 de juliol de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.