dissabte, 6 de juliol del 2013

MANIFEST 6 DE JULIOL DE 2013

CONTRA EL PLA DE REESTRUCTURACIÓ DE CATALUNYA CAIXA - EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL

Avui els treballadors de CatalunyaCaixa ens concentrem a Barcelona, Madrid i València, per dir molt clar i amb veu ben alta que ens oposem al pla de reestructuració imposat des de Brussel·les.

Aquest pla no fa altra cosa que dinamitar els fonaments de la nostra empresa, exigint unes condicions absurdes per a la correcta gestió de l'entitat i que condemnen moltes famílies a una situació desesperada.

Ens oposem frontalment que milers de treballadors, que hem complert escrupolosament les nostres obligacions professionals, haguem de perdre la nostra feina perquè els directius de l'entitat han fet una gestió pèssima.

Ens oposem que milers de treballadors haguem de perdre la nostra feina perquè els organismes reguladors, Banc d'Espanya, CNMV i Ministeri d'Economia, hagin mirat cap a un altre costat mentre uns directius ineptes han ensorrat la nostra empresa.

Ens oposem que milers de treballadors haguem de perdre la nostra feina, mentre el cinisme d'uns directius incompetents i cobdiciosos, i la inoperància dels organismes reguladors hagin fet perdre els seus diners a molts clients a través de la comercialització d'híbrids.

Treballadors, clients i societat en el seu conjunt som víctimes d'una operació encaminada a restringir la competència al sector financer, a concedir el control a un número petit de bancs en règim d'oligopoli i a deixar sense servei financer aquells col·lectius de persones més vulnerables i menys atractives des d'una perspectiva de negoci pur i dur.

Estem disposats a lluitar perquè les ajudes públiques no serveixin per lliurar en safata les nostres entitats als grans bancs, un cop les hagin reduït a les dimensions que aquests bancs volen. Els ajuts públics han de revertir a la societat i això es pot fer amb la creació d'una banca pública forta, que faciliti el crèdit a les famílies i petites empreses i que mantingui el compromís d'actuar amb responsabilitat social.

Avui donem un pas en una lluita que sabem que no serà fàcil, perquè les condicions imposades per la Comissió Europea són draconianes i perquè les lleis i els decrets aprovats pel govern espanyol als darrers temps limiten la possibilitat d'aconseguir solucions justes i pactades.

Estem, doncs, a les portes d'un conflicte i volem fer un advertiment públic i formal al FROB, al govern i a totes les comissions interministerials que vulguin crear per collar-nos: trobaran en els treballadors de CatalunyaCaixa una oposició dura, ferma i responsable. Ens hi hem deixat la pell, tenim molt clar qui ens ha portat a l'actual situació i no ens deixarem ensarronar en un carreró sense sortida:

Plantem cara: que tothom ho tingui clar !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.