dimecres, 31 de juliol del 2013

REUNIÓ PER CONSTITUIR LA MESA DE NEGOCIACIÓ



Ahir ens vam reunir la representació de la direcció i dels treballadors de Catalunya Caixa per establir la composició de la mesa de negociació i el calendari de reunions del procés d'extinció (per primer cop la direcció va fer servir aquest terme) de CX.

La representació laboral estarà representada, conforme a la legalitat, en proporció a la representativitat que emana dels resultats de les darreres eleccions sindicals, quedant d'aquesta forma:



SINDICAT   REPRESENTANTS VOT PONDERAT
SEC 5 40,37%
CCOO 4 30,52%
UGT 3 20,66%
CSICA 1 8,45%

D'acord amb allò que legisla l'Estatut dels Treballadors es va desestimar la petició d'ATRAE de participar en les negociacions, perquè com mai s'han presentat a unes eleccions sindicals és impossible contrastar la seva representativitat.

En una segona reunió vam establir el calendari de negociacions. La proposta inicial de l'empresa era fer les reunions previstes al conveni durant el mes d'agost i les consultes dels 30 dies (reunions formals) del 1 al 30 de setembre.

Els sindicats vam manifestar la nostra disconformitat amb el calendari proposat perquè entenem que no es pot realitzar tota la negociació prèvia durant el mes d'agost, per moltes raons, sobretot per les dificultats per obtenir un assessorament legal diligent o possibles consultes a realitzar a les administracions públiques. La manca d'informació prèvia suficient també dificulta la possibilitat d'acceptar un calendari tan tancat com el presentat per l'Entitat.
Finalment, es va pactar el següent calendari:

· 31 de juliol: l'empresa lliurarà a les seccions sindicals la informació requerida per iniciar les negociacions, amb prou antelació com per poder-ne estudiar els continguts abans d'entrar a negociar.

· 20 d'agost: Començaran les negociacions previstes al conveni col·lectiu de caixes, que s'allargaran com a mínim fins el 9 de setembre, sense que estigui tancada aquesta data. Per les tres primeres setmanes d'aquest primer període s'ha fixat un calendari de reunions pels dies 20, 22, 26 i 29 d'agost i 3 i 5 de setembre.

· La data d'inici del període de consultes previst per l'Estatut de Treballadors, que forçosament ha de durar un mes com a màxim, no es va concretar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.