dimarts, 17 de setembre del 2013

CONFERÈNCIA SR.JOAQUÍN ALMUNIA


Els representants dels treballadors vam assistir ahir a una conferència que Joaquín Almunia, vice-president de la Comissió Europea, oferia a Barcelona.
Un grup de delegats i delegades sindicals hem conversat amb ell a l’entrada i varis membres de les diferents seccions sindicals hem pogut accedir a l’acte, on hem plantejat la necessitat de revisar el pla de reestructuració de CX i reclamat un marc de condicions per a la plantilla en la mateixa línia que les que han pogut negociar a les altres entitats del sector. Hem demanat al Sr. Almunia que des de la Comissió Europea influeixi en el nostre procés per tal d’orientar-lo en aquest sentit.
El Sr. Almunia ens ha respost que, si bé cal acomplir el contingut de l’acord entre l’estat espanyol i Brussel·les, Europa no imposa les condicions pel que fa a la manera en què es dóna compliment a aquest acord. És a dir, les condicions en què es fa la reestructuració pel que fa a la plantilla s’han de negociar i entra dins l’àmbit del que el govern i els negociadors de l’empresa tenen a les seves mans, no són una exigència de Brussel·les.
En aquest sentit, el vice-president de la Comissió ha recordat que hi ha d’altres entitats que també tenen un pla de reestructuració aprovat per Brussel·les en què les condicions no han estat les que marca la reforma laboral i, per tant, l’acord amb Brussel·les permet aquestes condicions.
D’altra banda, ha manifestat que la reducció de l’estructura de l’entitat pot fer-se a través de vendes de xarxa, no té per què fer-se a través de tancaments.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.