divendres, 20 de setembre del 2013

En quin punt estem?

En les dues últimes reunions mantingudes en la mesa de negociació, ens han quedat clar que el nostre cas és més una qüestió política que econòmica i això fa molt difícil poder avançar.
Com ja sabeu, hi ha dos pilars bàsics per nosaltres en la negociació, la voluntarietat i la sortida d'empleats mitjançant "prejubilacions".
Tot i què l'empresa manifesta que ha fet grans avenços en la negociació en tant que, ha sigut flexible amb el tema de la voluntarietat en algun criteri, en donar solucions al tema de préstecs pels empleats que causin baixa en la institució i en augmentar la indemnització a 25 dies.
La UGT ahir va manifestar què:
-          No entén com és que havent fet una declaració pública el Sr. Antonio Carrascosa dient que la negociació estava tot just començant, però que la intenció és arribar a un acord similar a Bankia, la proposta estigui encara tant lluny. Potser seria millor que en la mesa estigués el Sr. Carrascosa i avançaríem en direcció més positiva.
-          En quant a la proposta de la reducció salarial,  la més agressiva presentada fins ara al sector, nosaltres ho prenem com una manca de respecte a tota la plantilla, en tant que per primer cop volen també rebaixar part del sou directe a més de sou indirecte i beneficis socials. A canvi?. Indemnitzacions de 25 dies per any i màxim de 18 mesos, per tothom, i recordem que no hi ha "prejubilacions".
La postura de la UGT sempre ha estat la de dir les coses quan siguin realment importants, i entenem que ara ha arribat el moment. Heu de saber que tenim a sobre de la taula, per entendre que ara més que mai,  el vostre suport és molt important.
Les propostes actuals de l'empresa són:
-          Nombre de sortides: continuen en 2.395,no ens enganyem, la reducció que plantegen d'aquest número és a base de venda d'oficines i outsourcing i posant empleats dins d'aquest paquet.
-          Criteris d'afectació, faran un monogràfic dilluns.
-          No entren en la proposta de generar vacants per tal que la gent de Legacy pugui treballar a Core. Limiten la generació de vacants a un número irrisori tenint en compte el número d'acomiadaments.
-          Majors de 50 anys, 25 dies per any treballat màxim 18 mensualitats, prioritat Legacy i fins el número màxim que no superi el RD 5/2013. Els que superin aquest marge trasllat a Core (número per determinar), i trasllat a Core amb reducció del 50% de salari i jornada (número també pendent de determinar).
-          Modificacions definitives de jornada i salari  del 50% per un màxim de 500 empleats (250 ETC) això sí, en aquest punt estant d'acord que sigui per criteri de voluntarietat.
-          Han acceptat modificacions temporals de jornada i salari per un màxim de 200 empleats (100 ETC), també voluntari.
-          Mobilitat geogràfica, volen que durant el ERO poder desplaçar als empleats en un radi de 100km sense compensació.
-          Horari partit / flexible per SSCC i filials. Han acceptat la voluntarietat.
-          Pla de préstecs pels empleats que causin baixa o es redueixi el seu salari. No tenen clar la dació en pagament.
-          La joia de la corona, la reducció salarial, un 15%, que es distribueix de la següent manera:
·         Reducció del 50% del variable a 4 anys.
·         Eliminació de l'aportació al PP durant 4 anys i després el mínim establert per conveni, aprox. 700?.
·         Reducció del salari directa tenint en compte la funció i el salari mitg del sector.
·         Revisió salarial del conveni, restar-li  50 punts bàsics, definitiu.
·         No a triennis, canvi de nivell, eliminació plus conveni, eliminació de beneficis socials (estudis empleats, guarderia, ajut fills, les pagues de gratificacions, etc.....).
Com podeu comprovar, no hi ha grans avenços. És la proposta més agressiva del sector, no contemplen sortides no traumàtiques a partir dels 55 anys, volen reduir el sou a la plantilla que es quedi, amb unes condicions que la condemna a tota la seva vida laboral i al final es queda en condicions inferiors a la resta del sector. I a la plantilla que l'acomiaden com a màxim 18 mensualitats.
Hem de dir que si tenim en compte l'antiguitat de la majoria dels empleats de Legacy, aquests no superarien les 12 mensualitats, ni amb els 25 dies.
És important que hi hagi un seguiment massiu dels dies de vaga que proposarem ben aviat, no poden ser diferents de la resta d'Entitats del Sector. En les pròximes mobilitzacions hauríem d'arribar al 99,99%, el futur de tots els empleats està en joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.