dijous, 5 de setembre del 2013

REUNIO D'AVUI. PRESENTACIÓ PROPOSTA.

Des de la UGT ja us vàrem manifestar que els pilars bàsics de la negociació per part nostra era principalment la voluntarietat i la sortida de més de 50 anys.

L'objectiu de la sortida d'aquest col·lectiu és poder generar vacants i minimitzar les sortides no voluntàries.

A  la reunió d'aquest matí,  hem presentat a l'empresa una proposta unitària per afrontar l'Expedient de Regulació d'Ocupació. Aquest document base ha de ser el marc de la negociació que comença el proper dilluns i el mateix recull aquells principis que des de la part social considerem irrenunciables ("voluntarietat" i "sortida majors de 50" entre altres).

Volem amb aquest comunicat anticipar-vos alguns dels punts bàsics de la proposta unitària:

1.      Reducció de persones afectades a 1.900 (considerant la venta de CXI i altres vendes d'unitats de negoci del Grup).

2.      La voluntarietat ha de ser el criteri prioritari alhora de l'aplicació de les mesures que reculli l'acord, per tant d'aquesta manera s'eliminen o es minimitzen les baixes no voluntàries.

3.      Considerar la data del 28 de febrer del 2013, com a data de referència per a les afectacions. Data que coincideix amb la suspensió de la última subhasta.

4.      Una vegada publicats els acords i feta la comunicació als empleats afectats, establir un període d'adhesions, sempre voluntàries, amb les següents opcions:

 

·       Sortides majors de 50 anys

·         Sortides incentivades menors 50 anys

·        Reduccions jornada durant un màxim de 4 anys

·       Suspensions de contracte

·        Excedències durant un màxim de 4 anys amb dret a retorn

 

5.      Proposta que nosaltres diem solidaria. A fi d'evitar sortides forçoses una vegada aplicades totes les mesures voluntàries, tota la plantilla no afectada i durant un màxim de 4 anys , es reduirà la seva jornada en la proporció que correspongui per tal que el total de plantilla que quedi al grup sumi les 4.665 jornades a temps complet que marca el full de condicions de Brussel·les.  Es proposaran mesures d'acompanyament a les possibles mobilitats geogràfiques que es puguin produir.

Aquestes són les bases de la proposta sindical, en una circular conjunta us desenvoluparem cadascuna de les opcions.

Us recordem que estem la vostra disposició i per qualsevol consulta o suggeriments teniu l'adreça de correu ere@ugtcx.org o el delegat sindical de la UGT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris no es publicaran fins que siguin aprovats pel moderador. Moltes gracies per compartir la teva opinió.